��oj 34   11.12.2007
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај
Насловна

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 32

Број 31

Број 30

Број 29

Број 28

Број 27

Број 26
 

Број 25

...

 

МАКЕДОНИЈА
Гувернерот тврди дека земјиштето го купил за 10 илјади евра, дупло од наведената цена, а за физичките лица од кои го откупил не знаел ништо, бидејќи договарањето на купопродажбата одела преку овластен посредник
Историчарот Новица Велјановски во својата нова книга говори за периодот кога по завршување на Втората светска војна постоеја услови да се реши македонското прашање на Балканот
Пред самитот во Букурешт, политичкиот врв се мобилизира. Дали исполнетите политички критериуми ќе бидат посилни од предизвиците со кои се соочува земјава на регионален план
Дипломатскиот објект во близина на Калето се планира да биде завршен идната година. Главната зграда на амбасадата се протега на простор од над 4.000 квадратни метри
Сега, кога и Владата конечно сфати и реши да се придружи, треба да се прогласи своевиден олимписки мир
РЕВИЈА
Иако четириношците не разликуваат дали е месото од елен или од кокошка, луѓето не жалат да потрошат пари за разни деликатеси
Филмскиот режисер подготвува веќе подолго веме нов филм - „Траги“
Негов предизвик е музика за неми филмови
Четири децении од смртта на славниот архитект, неговите архитектонски остварувања се' уште се убедливи со својот аскетизам и функционалност
СВЕТ
Милка Планинц, шеф на хрватските комунисти во седумдесеттите и поранашна претседателка на југословенската влада, говори за судирите во Хрватска, за тоа како Тито ја заштитил, за средбите со светските лидери
Какви турбуленции се можни доколку Косовците прогласат независност. Дали е можен упад на војската на Србија во српските енклави во Косово
Во окото на бурата

 

      ЗАБЕЛЕШКА

      Сите 
      наслови
      од овој број се
      достапни
      за читање on-line

 

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
Од 11 до 18 декември