��oj 122   18.08.2009
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 119

Број 118

Број 117

Број 116

Број 115

Број 114

Број 113

Број 112

Број 111

Број 110

...

 

МАКЕДОНИЈА
Што уште има Македонија за продавање: електраните, земјиштето, рудниците, шумите и езерата...
Дваесет години од паѓањето на Берлинскиот ѕид
Античка Македонија само се допирала до денешна Република Македонија, а главните јунаци на антиквизацијата, Филип Втори и Александар Трети, никогаш не биле на местото на денешниот главен град
Јоиро Имазава: Македонија може да биде горда на својата градежна оператива, вели консултантот на проектот „Злетовица“
РЕВИЈА
Интервју: Сашо Џероски, доктор по компјутерски науки
Обиколивме повеќе дестинации кои на гостите им пружаат можност за бизарни доживувања за време на летните одмори
СВЕТ
Репортерите на „Глобус“ во атеистичкиот камп „Квест“ во англискиот град Брутон, во кој децата се учат на секуларен поглед на светот
Славниот италијански новинар Франко Букарели открива зошто папите полесно му се исповедале отколу Јованка Броз
Вудсток не беше само музички одговор на незадоволствата во тогашните општествени системи, туку тој беше приказна за една генерација уметници, филозофи, административци, берзански дилери... за сите оние кои не сакаа да бидат вкалупени во стереотипи

 

     ЗАБЕЛЕШКА

      Подвлечените 
      наслови
      од овој број се
      достапни
      за читање on-line.
      Сите содржини се
      достапни после
      две недели.
     

 

Страст кон животот

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА
ВАНГЕЛ НОНЕВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ
ОМАЖ: Небојша Јаконов (1954-2009), новинар
НЕБОЈША ЈАКОНОВ