��oj 43   12.02.2008
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај
Насловна

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 41

Број 40

Број 39


Број 38

Број 37

Број 36

Број 35

Број 34

Број 33

Број 32

...

 

МАКЕДОНИЈА
Криминалот во градот под Марковите Кули зема се' поголем замав
На обесштетување се надеваат околу 35.000 прогонети за самобитноста на македонскиот народ, а ист третман очекуваат и околу 14.000 политички затвореници од редовите на Албанците. Нов проект на Андов
При секоја промена на власта се менуваат 3.000-4.000 државни службеници, што е голем шок за еден чувствителен организам каков што е државната администрација
Пад на рејтингот на извршната власт за 4 отсто. Речиси две третини од испитаниците на Евробарометар се незадоволни од состојбите во економијата, невработеноста, животната средина и социјалната помош. Разочараност од бавното приближување кон ЕУ
Интервју со Горан Минчев
Решенијата што се нудат за Топилницата се или еколошки проблематични или економски неисплатливи
МАКЕДОНИЈА
Судбината на вложувањата на Виолета Јосифовска во „Жупа“ -Крушевац
„Табернакул“ повторно обвинува за фаворизирање на „Просветно дело“
РЕВИЈА
Околу 2.000 постари егени од Македонија својата сакана ја најдоа во Албанија. Најмногу такви бракови има во прилепските села, во Битолско, во Демирхисарско, во Бродско...
Лабин Новаков, македонски дизајнер, Охајо, САД
СВЕТ
Латинка Перовиќ, некогашната лидерка на српските либерали, денес позната историчарка, говори за српската политичка сцена по претседателските избори
Московјанката, која во осумдесеттите години ги опседнуваше народите на бивша Југославија со својата натприродна моќ, денеска живее заборавена во Русија
Објава кон светот и за него

 

      ЗАБЕЛЕШКА

      Сите 
      наслови
      од овој број се
      достапни
      за читање on-line


 

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ
АНА МАРТИНОСКА
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
Од 12 до 19 февруари