��oj 44   19.02.2008
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај
Насловна

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 42

Број 41

Број 40

Број 39


Број 38

Број 37

Број 36

Број 35

Број 34

Број 33

...

 

МАКЕДОНИЈА
Новата атрибуција во името ќе биде техничка работа која нема да го загрози идентитетот, а ќе ги отвори перспективите на земјата низ членството во НАТО
Интервју со Денко Малески
Можеби е важно кој полициски службеник ја пуштил снимката за претепаните селани на Бродец во јавноста, но поважно е да се утврди кој ги пречекорил овластувањата и дека вакви нечовечни постапувања во полицијата не смее да има
Нашиот уредник Ѕвездан Георгиевски ја доловува атмосферата на Косово на неколку часа пред прогласувањето на независноста
Љубомир Михајловиќ, српски банкар на привремена работа во Македонија
РЕВИЈА
Илија Костадинов, македонски дизајнер во Хрватска
СВЕТ
По повод годишнината од раскинувањето на односите меѓу Титова Југославија и Сталиновиот Советски Сојуз, познатиот историчар Твртко Јаковина говори за малку познатите факти од тоа време
Илиша Џарет, американска кошаркарка што беше силувана во Госпиќ: од траумите во Хрватска ме спаси само верата во Господ
Запалената Љубица и искасапениот Денис пред полниот трамвај скаменети сограѓани отворија безброј нови, тешки прашања
Ин-витро фертилизацијата има пазарна цена од околу 110.000 денари плус трошоците за хормонската терапија од 300-3.000 евра, но на Клиниката за гинекологија и акушерство интервенцијата е бесплатна
Креативноста на креациите

 

      ЗАБЕЛЕШКА

      Сите 
      наслови
      од овој број се
      достапни
      за читање on-line


 

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
АНА МАРТИНОСКА
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
Од 19 до 26 февруари