��oj 121   11.08.2009
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 118

Број 117

Број 116

Број 115

Број 114

Број 113

Број 112

Број 111

Број 110

Број 109

...

 

МАКЕДОНИЈА
Кој и како вршеше партиска селекција на публиката за натпреварот Македонија- Шпанија, правејќи на тој начин политички митинг од еден фудбалски двобој
Интервју: Абдураман Алити, политичар во пензија
Анализите, истрагите и судските процеси за перење пари траат долго, а бројот на пресудите е многу мал. Овој период е сосема доволен за криминалците имотот да си го сокријат - признава директорот на Управата - Ване Цветанов
Ќе ги исполни ли Македонија условите за почеток на преговорите до 15 септември
Што велат во анкетата граѓаните на општина Центар за иницијативата да се гради нова црква во центарот на Скопје
РЕВИЈА
Гордана Стојановска- Кулушиќ ќе докторира на соларна енергија во Германија. Во Македонија не успеа да најде работа
Интервју: Гордана Јосифова-Неделковска, селекторка на музичката програма на фестивалот „Охридско лето“
110 години од раѓањето на Ернест Хемингвеј
СВЕТ
Пјер Жалица, босанскохерцеговски режисер, коавтор на документарецот за Саша Лошиќ и „Плави Оркестар“, вели дека во филмот ќе се појават Месиќ, Рамбо Амадеус, Кучан и Северина
Како скромниот малезиски чевлар Чо, со помош на милионерката Тамара Мелон, создаде богатство во вредност од 300 милиони долари
1954-2009
Уметник со Сизифовска радост
Повикот на слободата

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА
ВАНГЕЛ НОНЕВСКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ