��oj 92   20.01.2009
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 90

Број 89

Број 88

Број 87

Број 86

Број 85

Број 84

Број 83

Број 82

Број 81

Број 80

Број 79

Број 78

...

 

МАКЕДОНИЈА
Идниот претседател ќе го преземе мандатот во услови на кулминиран спор за името, на загрозени евроатлантски перспективи на земјава и на безбедносни предизвици во регионот
Тригодишното лутање по вселенските корени на Македонецот доби и официјален, државен печат
Нови моменти во судирот на Владата со австриските инвеститори во ЕВН
Верско-политичката кампања против прекинот на бременоста најверојатно ќе заврши со нови законски решенија
Јасна Котеска пишува за македонската книжевност во светлината на најновата едиција на МАНУ
РЕВИЈА
Центарот за рана дијагноза на најтешките заболувања, таканаречениот ПЕТ центар, дефинитивно ќе се гради во Скопје
Прашокот за перење „малби“ повеќе не се произведува, како и многу други брендови жртви на пропаѓањето на фабриките
Во МСУ Скопје во тек е ретроспективна изложба посветена на творештвото на сликарот Драган Петковиќ
СВЕТ
Есеј на Бодо Хомбах за драмата на медиумите
На 20 јануари Барак Обама ја презема функцијата претседател на најмоќната држава во светот во моментот кога таа се соочува со најсериозна криза во последните 80 години
Авионот на ЈАТ во 1972 година бил соборен од ловци на чехословачкото воздухопловство, покажуваат најновите истражувања
Со крстот и на него

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА
ВАНГЕЛ НОНЕВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ