��oj 35   18.12.2007
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај
Насловна

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 33

Број 32

Број 31

Број 30

Број 29

Број 28

Број 27

Број 26
 

...

 

МАКЕДОНИЈА
Никој не знае колку буџетски пари Владата впумпала на македонскиот адвертајзинг- пазар
Поддржувачот за влез во Алијансата очекува покана за Македонија во Букурешт. Американскиот експерт мисли дека проблемот со името ќе се реши кога ќе влеземе во ЕУ
Бугарски пасош добиле близу 11 илјади македонски граѓани, а барања поднеселе уште 30 илјади
Моќници ја капарисуваат болницата „Свети Стефан“. Претседателот на Сојузот, Гавро Пановски, е незадоволен од тоа како се однесува државата спрема борците
Да се најдат пари за да се купи стан, не е повеќе толку голем проблем. Сега потешкиот дел е како да се изведе тоа без некој да ве измами
„Јужен поток“, „Набуко“ Трансјадрански гасовод, Паневропски нафтовод... Македонија е исклучена среде разгранета мрежа на нафтоводи и гасоводи во регионов
РЕВИЈА
Познатата бања го менува и името и изгледот. Во иднина ќе се разива како модерен центар за релаксација
Изложбата во познатата уметничка галерија „Коркоран“ во Вашингтон претставува хит-настан што дневно го посетуваат околу 3.000 посетители
Фотографијата има значајна улога во колективната меморија на човековата цивилизација
СВЕТ
Ајан Хирси Али, некогашната сомалиска бегалка во Холандија, денес живее на релацијата Њујорк - Вашингтон под постојана придружба на телохранители
Интервју со Бранко Маринковиќ, водач на десничарската опозиција во Боливија
Мистиката на уметноста
 

      ЗАБЕЛЕШКА

      Сите 
      наслови
      од овој број се
      достапни
      за читање on-line

 

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА
Од 18 до 25 декември