��oj 66   22.07.2008
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 64

Број 63

Број 62

Број 61

Број 60

Број 59

Број 58

Број 57

Број 56

Број 55

Број 54

Број 53

...

 

МАКЕДОНИЈА
Потврдени стравувањата дека прашањето на Егејците ќе биде предвремено жртвувано од Владата
Андреј Жерновски за напуштањето на парламентот, за апсењето на Заев, за отпорот што треба да се даде на диктаторските импулси на власта
Изборот на Јован Вангеловски за претседател на Врховниот суд ја продолжува непотистичката традиција во конституирањето на вмровската власт. Балканска банка, штипската лоза на Мијалкови и Кљусев и охридсаките ревири се главните кадровски потенцијали на власта
Некои политички структури се залагаат за промена на распоредот на армискиот состав кој датира од времето на Варшавскиот договор со зголемено присуство на западните граници
Изградбата на црква на плоштадот Македонија е израз на примитивните настроенија на власта. Судир на градоначалникот Костовски со централната власт
РЕВИЈА
Африкански принцови на соборени династии нудат многу пари само ако успеете да ги протнете нивните богатства низ легалната банкарска мрежа на вашата држава
Дискутабилно е постоењето македонски шоу-бизнис, но има креатори на кариерите на пејачите и создавачи на сликата за музичките случувања
Групата „Фолтин“ стигна во најзрелата фаза во својот досегашен музички развој
159 години од раѓањето на големиот писател
СВЕТ
Торино, град што некогаш го нарекуваа Детроит на Италија, се презентира како галерија на славното кралско семејство
Отворањето факултети и универзитети во секое гратче има добри страни но има и многу негативни аспекти

 

      ЗАБЕЛЕШКА

      Сите 
      наслови
      од овој број се
      достапни
      за читање on-line


 

Креативниот дух на македонскиот Моцарт

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА
Од 22 до 29 јули