��oj 85   02.12.2008
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 83

Број 82

Број 81

Број 80

Број 79

Број 78

Број 77

Број 76

Број 75

Број 74

Број 73

Број 72

...

 

МАКЕДОНИЈА
Штрајкот на просветарите ја соочува власта со македонската реалност. Ригидните реакции на Владата говорат за максимално отсуство на демократски капацитети кај екипата на Никола Груевски
Владата нема намера, во битката со рецесијата, да си го расипе комодитетот, сметаат експертите
По убиството на полицаецот од единицата „Алфи“ кај ПМФ
Историјата на македонската државност низ тајните архиви на советските служби. Интервју со професорката Лина Жила
НАТО одлучи на самитот во Брисел да дебатира за реални проблеми, а не за сколастиката на Силвана Бонева
РЕВИЈА
На листата од 15 олигарси, нема ниту едно име од Македонија. Зошто Македонија не е во состојба транспарентно да говори за богатството на своите граѓани како што говори за нивното сиромаштво
Резбарот што ги одушеви крал Александар и Јосип Броз Тито. Животната сторија за генијалниот уметник кој ја изработи резбата на саркофагот на Гоце Делчев
Интервју со Петар Арсовски
СВЕТ
Авторот на песната „Уз маршала Тита"своите пензионерски денови ги минува во Башка на Крк, а авторот на песната „На Кордуну гроб до гроба“ живее во едно личко село
Биргит Канингам: ниту една забава во Холивуд не можеше да помине без мене, а денеска живеам од социјална помош
Политичката инструментализација на телевизиските медиуми е посебно опасна кога тоталитарната и антиевропска политичка матрица која почива на локалниот паланечки менталитет ќе помисли дека има преродбеничка мисија
Цртежот како мултимедија

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ
АНА МАРТИНОСКА
ВАНГЕЛ НОНЕВСКИ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ