��oj 80   28.10.2008
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број


Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 78

Број 77

Број 76

Број 75

Број 74

Број 73

Број 72

Број 71

Број 70

Број 69

Број 67-68

Број 66

Број 65

...

 

МАКЕДОНИЈА
По најавите на многу негативниот извештај на Европската комисија за Македонија и мирниот прием на лошата вест во Скопје
Колумната на Фрчкоски ја фрли во втор план и информацијата за спречените два атентата врз премиерот Груевски
Иако постојат гласови за одење во „мировина“ на 20 илјади лица, одговорните не излегоа со јасно и недвосмилено деминатирање. Ќе има ли „сеча“ во јавниот сектор
Дали ја разбираме суштината на кризата на светскиот монетарен поредок?
Втората приватна кардиохирургија би никнала во „Систина“, што не е по волја на газдата на „Филип Втори“
Меѓу 1904 и 1909 година од Македонија во САД заминале околу 60 илјади млади Македонци, вели американскиот професор д-р Кид Браун
Во Македонија сите се сложуваат во едно: нафтените деривати од скопската рафинерија не се со европски квалитет, но не можат да променат ништо поради лошиот купопродажен договор што Владата го направи со Хеленик петролеум во 1999 година
РЕВИЈА
Саксофонистот Франческо Кафизо, еден од најмладите таленти во историјата на џез-музиката, настапи во Скопје
Клиниката за детска хирургија избрана за Регионален центар за трансплантација на црн дроб кај деца. Македонија гарантираше дека нема да има дискриминација на пациентите ниту по нивната платежна способност, ниту расна или верска дискриминација, вели проф. д-р Оте
СВЕТ
Серијата убиства во главниот град произлегува од природата на хрватската транзиција. Организираниот криминал ос цврсти позиции по високите етажи на власта е производ на преодот од несуешниот комунизам во крвавиот капитализам
Вредноста на застапените слики на изложбата „Пикасо и мајсторите“ се проценува на повеќе од две милијарди евра, додека осигурувањето на сликите заедно со транспортот чини повеќе од четири милиони евра
Небото над Македонија

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА
ВАНГЕЛ НОНЕВСКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ