��oj 130   13.10.2009
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Претходен број

Број 127

Број 126

Број 125

Број 124

Број 123

Број 122

Број 120-121

Број 119

Број 118

...

 

МАКЕДОНИЈА
Извештајот на ЕК за напредокот на земјава ќе ги исцрта контурите на следните случувања на политичката сцена
Кадровските промени можат да функционираат само ако ги следат целокупни реформи во МАНУ
Сега и претставниците на правосудниот систем говорат дека камерите пред нивните канцеларии ги ставаат во „приказната“ која масовно ја нарушува пресумцијата на невиност
Некои културно политички кругови во Загреб го доведуваат во прашање уметничкиот кредибилитет на македонскиот академик: критики за бистата на Људевит Гај и уште поостри критики за најавениот споменик на Мајка Тереза
Четириесет години од формирањето на славната сатирична група
РЕВИЈА
Проблемот на националното во македонската политика отсекогаш имал неприкосновен приоритет пред многу други проблеми.
Во очекување на можна пандемија на свинскиот грип околу набавката на вакцина за типтот А Х1Н1 станува нејасно дали населението во Македонија ќе биде безбедно третирано
Откриваме непознати делови од автобиографијата на познатиот режисер од кои може да се разбере зошто Полански и денеска седи во швајцарскиот притвор
СВЕТ
Во 1609 година, британскиот морепловец Хенри Хадсон во потрага за пат до Азија, впловил неочекувано во сегашното њујоршкото пристаниште
Еден од највлијателните исламски интелектуалци вели дека Европа ја живее својата исламофобија
Младиот белградски режисер кој го сними серијалот „Стоковна куќа“ за феномените на поп културата, на новинарите на „Глобус“ им раскажа какви се' тајни разоткрил за филмските, музичките и политичките великани на бившата земја
Мијачката хоризонтала

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА
НИКОЛА ГЕЛЕВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ