��oj 151   09.03.2010
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број


Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 149

Број 148

Број 147

Број 146

Број 145

Број 144

Број 143

Број 142Број 141

...

МАКЕДОНИЈА
Што ги тера лугето масовно да вадат карти во еден правец и да одат што подалеку од своите родни огништа
Се забрзува темпото на трошење над реалните можности
Луѓето веќе се прашуваат- дали во Македонија веќе почна „2012 година“ - кога според Нострадамус, ќе се случи катаклизма
Интервју: Перо Иваноски - Тиквар, најстариот жив комунист: не сум можел ниту да помислам дека ние самите ќе го доведуваме во прашање постоењето на македонската нација
Денес на Филозофскиот факултет во Риека постои можеби, најпосетениот лекторат по македонски студии во светот
РЕВИЈА
Има македонски композитори, аранжери и продуценти кои повеќе работат за пејачи од надвор отколку за наши изведувачи
Кит Харинг, американски уметник, писател и активист
СВЕТ
Додека угледните Вашингтон Пост и Лос Ангелес Тајмс ја губат читатетелската публиика, „необјективниот“ њус-портал Хафингтон Пост ја освојува публиката
Не бевме само помошен персонал: живеевме луксузно и го обиколивме светот
Популизмот со едната нога е во институционалниот ред, а со другата е надвор од него. Отворената борба на „преродбеничката“ Владата со Уставниот суд е школски пример за такво политичко дејствување

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
НИКОЛА ГЕЛЕВСКИ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА
ВАНГЕЛ НОНЕВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ