��oj 93   27.01.2009
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 91

Број 90

Број 89

Број 88

Број 87

Број 86

Број 85

Број 84

Број 83

Број 82

Број 81

Број 80

Број 79

...

 

МАКЕДОНИЈА
Каква политичка филозофија и интерес стои зад идејата на Груевски и Ахмети да ја договорат националноста на претседателот по пет години
Бриселски поглед на балканските конфликтности. Со какви можности располага Европската унија за да амортизира или да придонесе да се решат актуелните спорови
Интервју со Димитри Иоану, член на Претседателството на Виножито
Големи контроверзи во врска со набавката на оклопни транспортери за потребите на АРМ
Портрет на претседателскиот кандидат Ѓорге Иванов
РЕВИЈА
Провинцијализирање на светските дострели на луѓето од Македонија
Дали нашиот јазик е инфериорен во глобални рамки? Сите сме безмерно горди на сопствениот јазик, ама неретко знаеме да кажеме дека тој е сиромашен, „мал“, неотпорен - тука настапуваат неговите бројни „бранители“
Гане Тодоровски пишува: Не би требало МАНУ да биде обвинета за сервилност пред никого, кога ги отвора ширум вратите за промоција на настани од поголемо значење
СВЕТ
Владетелот во порнографската индустрија Лари Флинт побара помош од американскиот Конгрес
Крис Пејн: индустријата за автомобили на бензин ќе изгори
За Португалците од „Аквапура“, Македонија е „земја на ангели, езера и планини“, а со нивниот хотелски комплекс Преспа ќе биде „седма точка на светската убавина“
Дијалог со времето

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ
АНА МАРТИНОСКА
ВАНГЕЛ НОНЕВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ