��oj 91   13.01.2009
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број

Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 89

Број 88

Број 87

Број 86

Број 85

Број 84

Број 83

Број 82

Број 81

Број 80

Број 79

Број 78

Број 77

...

 

МАКЕДОНИЈА
Недостигот на гас блокира триесетина големи фирми, а проблемите со струјата од ден на ден се поизразени. Во исто време Македонија покажува дека нема никаква енергетска стратегија
Интервју со Стевче Јакимовски, либералдемократ и колумнист
Дали има потреба од воспоставување на нови критериуми и превреднување на македонската книжевност?
Споредувањето на политиката на Европската унија кон Грција со политиката на предвоена Европа кон нацистичка Германија е небулоза и добар начин да се забетонира дистанцата на Скопје од Брисел
„Просечната плата кај нас се движи околу 2.250 евра, додека плафонот е 3.100 евра“, вели сопственикот на Европски универзитет, Бојо Андрески
Кон стогодишнината од Младотурската револуција
РЕВИЈА
Нашиот рубин е нов скапоцен камен што го нема никој од нашето соседство, барем не досега, а ниту во Европа нема значајни лежишта со интересен квалитет. Дејан Шкартов говори за „Глобус“
Преку проектот ЕНОК, научните работници од земјата и од уште 28 држави во светот ги истражуваат когнитивните функции на мозокот
„Глобус“ во интервју ги открива трагите што ги оставил уметникот Киро Урдин насекаде низ светот
СВЕТ
Кои се главните играчи во најновиот чин на блискоисточната драма што го отвори израелската офанзива против Хамас во појасот Газа
Првата жена му се самоуби со алкохол откако ја остави, синот не сака да го носи неговото презиме, а тој го бранеше Слободан Милошевиќ. Станува збор за Харолд Пинтер, еден од најголемите драматурзи на 20 век
Зумбули и ноти

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА
ВАНГЕЛ НОНЕВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ