��oj 79   21.10.2008
линкови контакт
Најнов број
Импресум
Маркетинг
Архива
Пребарај

Претходен број


Броеви комплетно
достапни за читање
on-line

Број 77

Број 76

Број 75

Број 74

Број 73

Број 72

Број 71

Број 70

Број 69

Број 67-68

Број 66

Број 65

...

 

МАКЕДОНИЈА
Станува збор за избори кои имаат специфична тежина со самото тоа што земјава се наоѓа во деликатна фаза од своето меѓународно позицинирање
Светската рецесија ја спушти побарувачката и цените во црната металургија што неминовно се почувствува и врз највлијателната индустриска гранка во Македонија
Александар Станковски: Да го послушаме Ченто, да садиме опиум!
Не треба да изненадува што минатонеделните случувања во Леринско не наидоа на оддек не само во ушите на Шефер или Солана, туку и кај светските агенции и медиуми, ниту пак кај дипломатскиот кор во земјава
Македонската култура, македонскиот јазик, литература и фолклор се трајни обележја кои никој не може да ги избрише
РЕВИЈА
Со подарокот на таткото Наков за синовите, како симболично да беше одбележан трансферот на моќта од транзиционите бизнисмени на наследниците
Македонските едриличари се луѓе со различни професии и бизниси, но заеднички им се љубовта кон морето и дружењето
Кај нас се потценува опасноста од високиот крвен притисок
СВЕТ
Интервју: Никола Самарџиќ, професор на Филозофскиот факултет во Белград
„Kaмора“, планира во следните неколку месеци да го ликвидира италијанскиот писател и новинар Роберто Савијано (29), кој ги обелодени нивните злосторства во романот „Гомора“
Во одбрана на градот

 

      ЗАБЕЛЕШКА

      Сите 
      наслови
      од овој број се
      достапни
      за читање on-line


 

КОЛУМНИ
КОЛУМНИ
ПОСТОЈАНИ РУБРИКИ
ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ
НЕБОЈША ЈАКОНОВ
ВАСИЛ МИЦКОВСКИ
ВАНГЕЛ НОНЕВСКИ
БРАНКО ТРИЧКОВСКИ
АНА МАРТИНОСКА